tirsdag den 16. juni 2009

Bus driver! Move! That! Show!

Linda om ekstrem:

Når jeg er i byen, og samtalen falder på tv, ville jeg ønske, at jeg kunne prale af at være til smalle, eksperimenterende talkshows optaget i skæve, økologiske vinkler. Typen, som kun modstræbende har tv, og som af princip har valgt professorpakken, der stort set kun indeholder DR2, fordi jeg ikke vil have mit liv besudlet af 3+ og Kanal 4.

Det er desværre ikke tilfældet.

Hvis man skulle gætte mig i ’Kender du typen?’ og tog udgangspunkt i mit tv-program, ville man antage, at jeg boede i en bulet blikspand af en campingvogn med ukrudt, rustne cykler og skrallede bilvrag i forhaven. Mit hår ville være bleget i klorin og permanentet ihjel, og mine 7 børn (med 9 forskellige fædre – heraf de fleste i fængsel) ville være helårssnottede og på fornavn med socialarbejderne fra børneforsorgen.

Mine teenageår blev brugt i selskab med Ricky Lake. Da jeg læste, tvang jeg min stakkels far til at optage og sende mig videobånd med Oprah, og jeg synes, at det er det pureste guld, der kommer ud under kosten i ansigtet på Dr. Phil. Jeg er IMMUN overfor dårligt tv og skyder glad og gerne 4 afsnit af Criminal Minds, Ghost Whisperer, CSI og CSI NY (dog ikke CSI Miami. Hader Solbrillen, som altid forsøger at ligne en, der tog Mystisk som sidefag på Universitetet, og.. som.. tahlerhhh.. grimthh… oghh ..stødvisthhh…) i armen uden at blinke. Jeg er en rygbåren nylonpose fra at have samme forhold til dårligt tv, som mongoler har til Birthe Kjær.

Det kommer derfor som lidt af et chok at opdage, at selv jeg har en kvalmegrænse, der kan overskrides. 'Ekstrem Hjemmeservice'. For det første forbløffer det mig, at de kan blive ved med at grave amerikanske marinesoldater frem, der har fået begge ben sprængt af i Irak, og som under massiv, fjendtlig beskydning, med en flækket plastikske som eneste hjælpemiddel, har kæmpet sig hele vejen hjem til USA med en såret kammerat under den ene arm og en forkrøblet hund under den anden.
For det andet er der alt for mange voksne mænd, der græder i det show. For det tredje er det bare så… overdrevet. Fra at bo 8 mennesker i et svampebefængt, utæt træskur, bliver de installeret i en 2000 m2 stor villa, med personlige mikroovne og toiletter, en golfbane og 15 overdækkede, lysregulerede rum, så de kan humpe rundt på deres spritnye sponsorbefængte proteser og vente på, at huden fra transplantationen (udført af USA’s førende plastikkirurg, thank you very much, som har gjort det gratis for at give noget tilbage, fordi nogen engang hjalp ham ud af ghettoen) heler op. Bagefter kan de så sætte sig ud i en af de 4 funklende Humvees og køre i banken og takke for eftergivelse af astronomisk, u-landslignende gæld.

Hele programmet er natürlich pakket pænt ind i stars and stripes.

Nå, men nu har jeg altså ikke tid til at skrive mere. Jeg skal lige nå at kaste op og at lave en kop kaffe, inden der kommer Greys Hvide Verden.

4 kommentarer:

 1. Så længe du ikke ser Quiz Hjørnet (som ofte kører på samme tid på kanal 4 og 5), så er alt i den skønneste orden. Er selv en STOR tilhænger af "dumt" tv :-D

  SvarSlet
 2. Den type tv, du elsker, er hele årsagen til, at jeg ikke har et abbonement på noget som helst tv-signal. Her ville det være flot med en undergravende kommentar om, hvor pinlige de programmer er, men jeg ELSKER dem. Jeg ville aldrig komme uden for en dør, hvis jeg havde kanal 4, men bare sidde og ende med at være kandidat til et af de der vægttabsprogrammer. Jeg har engang set Ekstrem Hjemmeservice hjemme ved min søster og NYDT det!
  Iøvrigt Linda, så skriver du bedre end langt de fleste journalister, jeg kender. Du burde udgive et eller andet.

  SvarSlet
 3. Så ser du alligevel Ekstrem Hjemmeservice, siden du ved så meget om det? ;)

  Jeg er også sucker for dårlige tv-programmer - der er da ikke noget bedre end sumpe-TV når man har haft en lang dag på jobbet og trænger til at putte hjernen til afkøling

  SvarSlet
 4. Dorthe og Gitte: Det er i det mindste en trøst, at vi er mange, der udgør målgruppen for laveste fællesnævner:)

  Stine: Den kommentar blev jeg simpelthen så glad for. Tak!!

  SvarSlet