mandag den 13. april 2009

Og jeg mener, hvad jeg siger

Lene om kommunikation

Sociale medier er vejen frem. Kommunikation mellem mennesker har aldrig været så essentiel for vores samfund og for os som enkeltpersoner som nu, hvor der er overflod af information (se bare statusmeddelelserne på facebook og nyhederne, der hiver den ene sensation frem efter den anden). 
Jeg kunne skrive meget om Web 2.o og Web 4.0 og mennesker, der skaber sig selv og deres egen verden med deres kommunikative bidrag, så de sædvanlige firmaintranet ikke bare er tilgængelig information, men faktisk en mulighed for at medarbejderne kan bidrage og komme i dialog med hinanden om de ting, de sidder og slaver med...  men kommunikation er meget mere end bare mit lille professionelle hjørne af verden. 

Kommunikation er i ledelse, i parforhold, i undervisning, i tøjstil, i væremåde... i de signaler, som vi mere eller mindre bevidst sender med vores kropssprog - og det er der, det begynder at blive rigtigt spændende.  Og det er her, vi begynder at bevæge os over i min helt store fritidsinteresse: At se på mennesker. 

Utroligt så meget kommunikation, man kan sidde og nyde til sin kaffe på cafeerne. Især når man drikker kaffe sådan omkring dating-tid, hvor mennesker, der hidtil kun har kommunikeret via nettet pludselig har mange flere kommunikationsveje, og hvor latinotypen på 58 kg pludselig er buttet og blond og daten har vendt sin krop mod udgangsdøren, mens fødderne har været i bevægelse hele tiden, som om det eneste, der afholder dem fra at stikke af med manden er, at han sidder på sin mås istedet for at flytte vægten over på dem, mens de højt oppe over bordet hører ham sige at han bestemt er meget interesseret i at se hende igen. 

Eller hvor mere etablerede par drikker deres kaffe i knugende stilhed, indtil hun med knyttede næver og sammenbidte tænder skingrer at hun ikke er ophidset (indsæt selv udråbstegn). 

Og så er der hele kapitlet med, hvad man afslører om sig selv med de ordvalg og de bogstavvalg man tager. Det kan vi tage en anden gang. Jeg skal lige hen og råbe af nyhedsoplæserne og bande over sammensatte ord, der igen er delt i to på landsdækkende tv.  
*MØZZER*

1 kommentar: