lørdag den 16. maj 2009

Dengang og nu

Maj om naboer

I min første lejlighed delte jeg toilet med min nabo. Heldigvis var hun pige, så vi var rimelig enige om, at man f.eks. huskede at bruge toiletbørsten. Og så hun havde den store tv-pakke", så hver mandag aften gik jeg gennem toilettet og ind til hende, og så blev der hygget.

I min første lejlighed i Kbh. fik min veninde og jeg tilbud om at købe hash af overboen. Takkede pænt nej, og efter 3. tilbud (tror jeg det var), ringede vi til udlejer, som vist nok ringede til politiet. Afstedkom lidt chikane, men heldigvis ikke noget helt vildt alvorligt, og vi flyttede kort tid efter.

De naboer jeg har nu laver ikke så meget ballade, og denne sommer bliver sommeren, hvor min nabo (en tidligere kollega) og jeg drikker hvidvin i solen (OK! en kold øl til mig, er ikke så pjattet med hvidvin, det lød bare bedre). Ovenpå bor en dame, som jeg ved indflytningen fik at vide var en rigtig sur dum dame. Det er hun bare slet ikke, hun er rigtig sød, og hører kun hendes vaskemaskine engang imellem.

Ved siden af hende bor det sødeste ældre ægtepar. Tror de er omkring de 80 år. Han siger ikke så meget, men hun er et rigtig lille snakke-chatol - på den søde og hyggelige bedstemor-agtige måde. Og når han skal ned og hente avisen, er det iført frakke, halstørklæde og gummistøvler, også selvom det er 25 grader. De går ture et par gange om dagen - altid med hinanden i hånden, og han har næsten altid en lille sammenklappelig stol med til fruen, skulle hun ha' behov for et lille hvil... aaarh men, de er bare så søde. Jeg håber også jeg vil holde min mand i hånden, når jeg er 80 år gammel...


Og så kan jeg takke en nabo for,
at jeg mødte min allerbedsteste
veninde...

1 kommentar: