mandag den 9. marts 2009

Oh, min fortyndede helt

Lene om helte

'Min helt', sukkede hun henført og gemte sit ansigt ved hans brede bryst, da han løftede hende op i sine stærke arme og beskyttende hviskede til hende at det hele var overstået nu.
Han var hos hende.


Der var engang, jeg troede på heltmodighed og naivt troede på, at der var mennesker m/k - men nok mest mænd - der fuldstændigt uselvisk ville vade igennem flammer og murbrokker for at redde kattekillinger, kvinder og børn, ja selv de største røvbananer. Simpelthen bare fordi de ikke kunne lade være.
Jeg tror stadig på heltemodet, men jeg er blevet kynisk. Jeg eeeelsker at se Batman og jeg kan slet ikke vente til Watchmen kommer i biografen lige om lidt, men jeg synes det er allerbedst, når de også har sorte sider og et lille anstrøg af dårlig moral. (miiaaauu)

Det er også meget godt, at jeg har det sådan, for de laver ikke helte mere, som de gjorde engang.

Forestil jer en nymodens mand, iklædt heltejakkesæt med udsyn til blondine uden cykelhjelm, der er ved at blive jordet af taxa med overtræt, beruset chauffør bag rattet. Han vil ikke finde sin indre supermandsdragt frem, men tænke:
a. Jeg skal skynde mig hjem og læse om det på mobiludgaven af JP
b. AJ! Hvorfor er der ikke nogen, der GØR noget?
c. Gad vist om hun slår hovedet i kantstenen...
d. Mon hun kigger, hende med de store kasser inde fra butikken. Måske får jeg lår om ørerne hvis jeg spiller helt.

Kan godt være, at vi er blevet forråede og egoistiske og det kan godt være at jeg lyder lidt mormoragtig og mere end normalt naiv, men det kunne sgu klæde verden med lidt flere rigtige livreddere og nogle brede bryst(er) man kunne gemme sig ansigt trygt ved uden at tænke over, hvad de skal ha til gengæld.

1 kommentar:

  1. Tjek lige TV2 Zulu "Who wants to be a Superhero?" - man tror det er løgn; mænd og kvinder i egne fantasihelte-kroppe og utrolige!! kostumer skal imponere Stan Lee med deres heltemod. Det er ubeskriveligt at se disse voksne (godt nok amerikanske) mænd og kvinder kæmpe om helterollen! http://www.scifi.com/superhero/

    SvarSlet