lørdag den 7. marts 2009

Det var en lørdag aften

Dorthe om sundhed


Lørdag aften var der temaaften på DR2 om spiseforstyrrelser. Og jeg havde inden da læst blogindlæg på nettet fra én, der i ugens løb har forsøgt at begå selvmord.

Under temaaftenen blev jeg forundret over en af pigernes mødre, der kommer på besøg. Hun havde selv en spiseforstyrrelse og sad og skubbede maden rundt på tallerknen. Hun kunne ikke lide hverken det ene eller det andet, hun fik serveret og udtalte sig kritisk overfor alt, hvad hun blev serveret. Jamen undskyld. Hvordan tror du, din datter fik et så forskruet forhold til mad?

Det er selvfølgelig ikke alle anorektikere, der bliver sådan pga. deres forældre. Nogen gange er det en slankekur, der går helt og aldeles galt. Andre gange er det gruppepres fra vennekredsen. Og endnu flere gange er det den mentale sundhed, den er galt med. Og der kan sikkert nævnes endnu flere årsager.

En virkelig torn i øjet på mig, er de sider på nettet, hvor man lærer alt om vejen mod anoreksi. Hylder ultratyndheden og lærer, hvordan man kan skjule sygdommen for familie og venner.
Billede lånt fra: http://www.amagernord.dk/anorexia.jpg

Sundhed er mange ting. Og for mig er den mentale sundhed er vigtigere end noget andet. Du kan træne og spise sundt, men er du mentalt usund, tærer det langt hårdere på kroppen end den fysiske velvære. Selvom du er i fysisk god form vil vægtskålen for den mentale være den, der vejer tungest.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar