onsdag den 11. marts 2009

Selvhelter

Anne om helte

Den mand, jeg skal være sammen med, skal ikke være ham den stærke, der tager sig af sin lille kvinde. Eller ham, der redder mig, når min kvindelige svaghed igen og igen forhindrer mig i at passe på mig selv.
Men det har mænd meget svært ved at tro på og acceptere. I hvert fald dem med sultne egoer.
En tidligere kæreste sagde, at jeg altså skulle lade ham være en mand. At jeg tog noget fra ham, når jeg ikke lod ham være den store stærke helt, der kunne klare det hele for mig.

Men hvad skal jeg med en wannabe-helt, når jeg kan være min egen superhelt?
Nej, jeg har ikke et super-ego – nærmest tværtimod. Men efter at have levet som en uselvstændig lille pige i alt for mange år, er det blevet vigtigt for mig, at jeg ikke er sådan en, der ser op til andre, og ønsker at jeg var som dem. Jeg må sgu gøre noget for at få det, jeg ønsker mig.

Og en rigtig superhelt venter ikke på at få tingene foræret. En superhelt tager sin (moderigtige) kappe på og flyver ud og gør noget for sagen.
En superhelt kan sagtens finde på at klynke og ønske, at andre bare kunne tage over, men når jeg får kylet kryptonitten 100.000 kilometer væk, finder jeg styrke i at kunne selv.

Nu er spørgsmålet så, om mit supersyn kan spotte en mand, der kan tåle, at jeg ikke er så blond og blåøjet som jeg ser ud til at være? Ellers må mit voksende ego og jeg jo bare leve lykkeligt sammen til vores dages ende.

4 kommentarer:

  1. ... du er da selvskrevet til at deltage i "Who wants to be a Superhero" i det outfit - måske lige med en dut "on the nipples" ;)

    SvarSlet
  2. Det er da Ellen Hillingsøe!

    SvarSlet
  3. Det er nok det sjoveste billede EVER!! (Eller.. I hvert fald næst efter Stines royale hest.)

    SvarSlet