lørdag den 28. marts 2009

Money, money, money

Maj om frihed

Penge er ikke alt, men de er nu alligevel meget rare at ha, og det er med til at gi' lidt økonomisk frihed. Indtil for ikke særligt mange år siden, var jeg konstant på røven – bl.a. fordi det egentlig er pænt dyrt at være single.


Ta' nu bare alle de der fantastiske tilbud der findes rundt omkring i de danske supermarkeder, de er primært henvendt til gennemsnitsfamilien. "Køb 40 liter mælk, betal for 2".

Jeg smider mindst 1 pose mad og drikke ud om ugen, fordi jeg ganske enkelt ikke kan nå at spise eller drikke det, og jeg køber endda minimalt ind. Det er jo penge lige ud af vinduet, men man kan jo heller ikke lade være med ikke at spise. Man er også alene om at betale husleje, forsikring, licens, telefon, varme, vand osv. osv..

Og med mindre man er så heldig at kende nogen, der kender nogen, der har hørt om nogen, der har en helt vildt billig lejlighed til et par tusinde om måneden, så er det egentlig ret mange penge man skal hive hjem, for at få det hele til at løbe fornuftigt rundt.

Og hvis nu jeg havde en kæreste, og vi delte de udgifter jeg har som single, så ville jeg ha' omkring 6.000 kr. ekstra om måneden…det er ret mange penge.

Inden jeg bliver "lynchet", så vil jeg skynde mig at sige, at jeg selvfølgelig er klar over, at gennemsnitsfamilien har brug for mere plads end en 2 vær. lejlighed byder på. At der er institutioner der skal betales osv., men man er stadig 2 om det. Og man får endda lidt tilskud fra det offentlige hver 3. md., hvilket jeg iøvrigt syntes er helt i orden.

5 kommentarer:

 1. Ingen tvivl om at det er drønhårdt at være single rent økonomisk. Jeg fik adskillige tusinde kr. ekstra hver måned da jeg flyttede sammen med min mand i rækkehus i stedet for at have min egen ejerlejlighed alene.

  Selvom der er brug for mere plads hvis man er flere i husstanden så har man jo trods alt ikke altid 4 x 50 kvm hvis man er 4 mennesker.

  SvarSlet
 2. Sjovt nok har det altid været en enorm økonomisk belastning for mig at blive double ...

  SvarSlet
 3. Jeg har en hypotese om, at det kun er kvinderne der får adskillige tusinde kr. ekstra hver måned, når de flytter sammen med en mand...

  SvarSlet
 4. Trine Louise: jeg må vist hellere gøre noget ved det her singleri.. tænk at få adskillige ekstra tusinde.

  Thomas og Kjensen: hvorfor er det sådan? Det må alt andet lige være begge parters økonomi der bliver forbedret - ikke kun kvindens? Eller er det fordi pengene bruges på blomster og gaver?


  For the record: den dag jeg ikke længere er single, vil de ekstra penge klart gå til få banklånet ud af verden, opsparing/lidt ekstra pensionsindbetaling, rejser og en masse sjove oplevelser!

  SvarSlet
 5. Der kan være flere grunde. En kunne være:
  Før sammenfletning:
  m's rådighedsbeløb: 10.000
  q's rådighedsbeløb: 2.000
  Efter sammenfletning:
  m's rådighedsbeløb: 6.000
  q's rådighedsbeløb: 6.000

  SvarSlet