fredag den 30. januar 2009

Stine om grådighed

Ind i mellem er det håbløst uinteressant at pege fingre af andre som blogger. Gud hvor er det nemt, og gud hvor bliver det frelst (bemærk kækt religiøst ordspil). Men lige med ordet grådighed er det mig umuligt ikke at skrive om Kagens Dag på rådhuset i Århus anno 2005. Eller var det 2006?

(Bølgetåge, der indikerer flashback)

Journalisthøjskolen i Århus. Grå beton, gruppearbejde og evig sukkertrang. Der er Kagens dag på rådhuset snart, opdager Lisbeth. Det er noget med, at man skal betale en tyver, og så må man gå rundt og prøvesmage helt åndssvagt mange slags kager. Bagere fra Århus vil stille medbragte tørkager, lagkager, flødeskumskager og hvad har vi til gæsternes rådighed. Kagehimlen med andre ord - og endda til en billig penge. Vi er SÅ klar.

Men vi har fuldstændigt glemt at tænke på, hvem der ellers rykker hurtigt ud når ord som ”kage” ”billigt” og ”spis hvad du kan” bliver lagt frem. Pensionistdamer. Og mange af dem. Da vi ankommer til rådhuset, minder stedet uhyggeligt meget om en spøgelsesby. Der er enkelte små rester tørkage hist og her, men de fleste steder er fadene gabende tomme. Bagerne står tilbage, hvide i ansigterne. Vi møder en anden pige fra journalisthøjskolen og får en dramatisk øjnvidneberetning, mens vi gufler lidt krummer i os.

Tydeligt rystet beretter hun om gamle damer med både kage og mord i øjnene bevæbnet til tænderne med rollatorer og stokke, hældende kager af alle slags ned i deres tasker. Med fægtende kløer og runkne hænder har de åbenbart bevæget sig endnu hurtigere end de journaliststuderende, hvilket alligevel er ret godt gået af så gamle mennesker. Efter at have skrabet til sig, grovådt og smuglet mange gode sager ned i bagagen flaksede de gamle krager så skrattende bort igen.

Hvorfor stå og støtte op om det, der skulle forestille at være et kulturarrangement? Næ, her har man betalt hele 20 kroner, så skal man så sandelig da også hjem og fortsætte sit hysteriske ædeflip. Hele verden behøver jo ikke være vidne til, at man godt kan (og ikke mindst VIL) spise mere end 20 kager på en time.

1 kommentar:

  1. hahaha - med din malende beskrivelse, kan jeg tydeligt se sceneriet for mig!

    SvarSlet