torsdag den 9. juli 2009

Du er ny her

Thomas om venskab

Jeg synes, det er sjovt at betragte hvor forskelligt, folk fortolker begrebet venskab. Selv hører jeg hjemme i den mere konservative ende af skalaen, da det nyeste medlem i flokken, jeg med god samvittighed kalder mine venner, fik adgangsbillet for femten år siden. Til gengæld er der ingen, der har forladt den, siden de kom ind. Jeg er venskabernes Hotel California.

Jeg dyrker motion på et hold med stabile deltagere, men ind imellem tropper en ny op. Som regel tager de nye to-tre uger om at tø op. Jeg tager tre-fire år og føler mig stadig som en fremmed på holdet. Det kan til stadighed undre mig at se nye deltagere, som efter blot en måned omfavner gamle deltagere og taler til dem, som om de havde kendt dem altid. Adskillige gange har jeg troet, at de kendte hinanden i forvejen.

Nogle gange ønsker jeg, at jeg var som dem, men jeg har efterhånden indset, at jeg i så fald ikke længere ville være mig. Dog ville jeg gerne blive bedre til at vedligeholde mine bedagede venskaber, for jeg må nok indrømme, at det ofte har krævet en stor indsats fra dem, der er kommet ind blandt mine venner. Så fik jeg lige givet mig selv en anledning til at takke dem for, at de gider.

Måske skulle jeg bosætte mig i Vestjylland.

2 kommentarer:

 1. En meget genkendelig beskrivelse du giver her. Jeg har det lidt ligesom dig - få venner som jeg har kendt i mange år, men ind imellem møder jeg også nogen som jeg hurtigt falder i snak med og begynder at ses med. Men de er også hurtigt væk igen.
  Du fremstiller det dog som en negativ ting at du ikke så hurtigt knytter venskaber. Det synes jeg ikke det behøver at være.
  Min oplevelse er i hvert fald at de langvarige venskaber er af en anden karakter end dem der knyttes hurtigt. De er stærkere og dybere, og der er en stærkere følelse af samhørighed og loyalitet. Det er værdier som jeg personligt sætter meget højt.

  SvarSlet
 2. Hej Trine Louise!

  Tak for din kommentar. Det var ikke meningen, at det skulle forstås negativt, nærmere selvironisk, for jeg synes også selv, det er en fordel i det store hele. I hvert fald fungerer det godt for mig.

  SvarSlet