torsdag den 4. juni 2009

Mmm ... trøffel

Thomas om hygge

For mig er hygge et synonym for slik og kager. I massive mængder. Selvom jeg ved, at hele min familie er ramt af samme sygdom, er jeg dog den sygeste. Måske er det fordi, jeg er den yngste i en halvstor søskendeflok. Jeg måtte som barn kæmpe forgæves for at få fat i noget i slikskålen, og nu overkompenserer jeg.

Eller også kan vi fyre lommepsykologen og bare sige, at jeg er sej. Jer alle overlegen i slik- og kagespisning. Jeg har ikke mødt nogen, som kunne overgå mig. Eks-svigermødre og -kærester måtte måbende se sig slået, og min mor ved efterhånden, at når alle har sagt nej til en ekstra omgang dessert, skal hun bare hælde den på mig. Jeg har efterladt et kølvand af massakrerede brunkagedåser og totalt ryddede juleslikfad hos chokerede venner.

Forresten har jeg stående udfordringer fra et par af medbloggerne her på Ordet Rundt, men jeg ved jo, at de ikke tør møde mig … og på deres figurer at dømme har de ingen chance (det gælder naturligvis samtlige medbloggere).

Min søster gav mig i weekenden en ny udfordring, da hun overrakte mig en trøffel, hun havde købt i Nordjylland. Den vejede to kilo, da jeg fik den. Godt nok tog jeg kun tre skiver, mens folk kiggede på, men jeg fik heldigvis det resterende kilo med hjem. Jeg fik den nedkæmpet på en sølle aften. For nemt.

Her er den halve trøffel, som har ét sølle kilos kampvægt tilbage. Det er måske svært at få et indtryk af størrelsen, men fadet, den står på, måler 25 cm i diameter. Bemærk, at man stadig kan se aftrykkene af bagerens tykke fingre i den.

6 kommentarer:

 1. THOMAS!!! Det er den smukkeste trøffel, jeg nogensinde har set! Kan du ikke skaffe 3? Så sætter vi os ned, dig, mig og lene, og så er det bare fat om gaflen og igang.

  - Og hvis jeg husker rigtigt, havde jeg købt for dobbelt så meget som dig, sidst vi målte Sukkerstok-poser?

  (Vi kan eventuelt lægge trøffel-taffel i forlængelse af en badassmotherfucker 5 timers spinningmarathon, hvis nogen skulle få ondt i samvittigheden.)

  SvarSlet
 2. Jeg er glad for at du skriver trøffel. Der hvor jeg bor, hedder det en romkugle og de glor dumt på mig ved bageren når jeg beder om trøffel. Det hedder sgu da en trøffel.

  SvarSlet
 3. hmmm.... den skulle hellere have endt sine dage efter udkastning fra Rådhustårnet

  SvarSlet
 4. Linda: Vi talte ikke de to Ritter Sport, jeg havde købt ved siden af, med i målingen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor meget jeg skal spinne for at forbrænde trøffelmonsteret.

  Lene: Hvad? Du er ikke fristet?

  SvarSlet
 5. JO! Den anden Lene er stærkt fristet. Må jeg i samme åndedræt foreslå en combo af trøffel og bland-selv-slik?
  Det eneste forbehold jeg har er, at der ikke skal spinnes EFTER nærkontakt med herlighederne.

  SvarSlet
 6. Kunne være man skulle skifte navn, måske - der er kloner på bloggen :)

  SvarSlet