fredag den 20. marts 2009

Ingen forskel, bare Mette

Stine om kost

Jeg havde egentlig tænkt mig at skrive om et redskab, som består af en børste på en lang stang, og som fx bruges til at feje med, men Thomas’ indlæg fra i går har fået mig på andre tanker.

Jeg er en af den slags piger, der bor alene og her er ikke skyggen af friske blomster. Duftlys har der aldrig været, og mit køleskab er tommere end sendefladen på TV2 News. Flere gange dagligt går det op for mig med lige stor overraskelse, at jeg er et menneske, der har brug for mad. Ofte bliver løsningen slik eller knækbrød. Jeg prøver at købe konserves ind, men en tunmad uden brød er jo bare tun. Adder. Når jeg så har brød, har jeg ingen tun.

Det hører nok med til historien at jeg på SU. Ellers kunne man betale sig fra noget vareudbringning med online supermarked.

Overrasket over, at jeg ikke er død af sult endnu? For tiden skyldes det Mette, som jeg bor sammen med. Mette er intet mindre end et mirakel af tålmodighed og venlighed. Jeg må godt spise hendes rester. Nogle gange bager hun til os, og bager hun til sig selv eller andre, er der også altid lidt til mig. Mette er fire år yngre end mig, så ja, det er fuldstændigt lige så pinligt som det lyder. Men også lidt hyggeligt.
Mette lider i øvrigt også meget under mit manglende rengørings-gen. Og jeg prøver skam på at rette op det, men jeg glemmer det bare altid. Maden, opvasken, rengøringen… det hele. Engang tog Mette en opvask, der i størrelse svarede til et mindre u-land. Der fik jeg så dårlig samvittighed, at jeg lavede et diplom til hende. Det var meningen, det skulle være sjovt, men set i bagklogskabens lys, var det nok bare lidt tåbeligt. Heldigvis kunne hun godt grine af det.

Men hvad gør jeg så nu, hvor hun lige har taget en lige så stor opvask? Helt uden at blive muggen eller stram i betrækket? Jeg har tilbudt at gifte mig med hende, men hun vil ikke. Forstå det hvem, der kan.

1 kommentar:

  1. Det er rart at høre, at mine fordomme om kvinder trods alt ikke altid er korrekte. Der er håb forude.

    SvarSlet