onsdag den 18. marts 2009

Det er kostpolitiet! Smid den tivolistang eller vi skyder klid direkte i dine vener!

Anne om kost

Jeg forsøger at lære min søn, at det ikke er pænt at sige ad til andres mad. Heller ikke hvis det er klamme, slimede snegle, og jeg selv er ved at gå til i gylpespasmer. Det er virkelig dårlig stil at kommentere folks mad negativt. Det får mig til at tænke på folkeskolen, hvor det gav frit mobbespil, hvis man havde ost med i madpakken.

Men det er svært at lære et barn om god opførsel, når voksne bryder reglerne hele tiden. Her har jeg især lagt mærke til det selvudråbte kostpoliti. Dem, der forsager alle e-numre, udnytter enhver mulighed for at prædike deres sukkerløse sag, og som ikke mener, det er dårlig pli, når de kommenterer andres mad. Næh, de er på en mission for at redde verden, og dem, der ikke hopper med på deres sag, får ikke lov til at komme i Paradiset.

Jeg synes, det er ulideligt, at man ikke kan sige, hvad man skal have til aftensmad, uden kostpolitiet begynder på deres: Fyyy, er du klar over, hvad der i af blablablaaa … e-numre blablabla… syntetisk… blablabla… og SUKKER! Fyyyy!

Når Lene Hansson bliver statsminister, bliver det jo noget med, at nogle af os må mødes i smug for at spise citronmåne. Så kan jeg stå der og morse den hemmelige kode på døren til det hemmelige e-nummer-kælderrum, mens jeg nervøst kigger mig over skulderen. Det er noget skidt at blive afsløret ved e-nummer-klubben, når man lige er blevet taget med en pakke jordbærstjerner i tasken. Jeg sværger, at det ikke var til videresalg (til gengæld har jeg nogle AMO-kageblandinger i inderlommen. Special price for you).

Kære Kostpoliti. Det er en fin tanke, at I prøver at frelse os og vores syntetiske, sukkersødede indvolde. Men så længe jeg ikke står og bræger af jer, når I spiser jeres klid med soyamælk, vil jeg sætte pris på, at I lader mig nyde min sukkerafhængighed i fred. Tak!

1 kommentar:

  1. . . . . soyamælk er altså bare for klammO!!

    dét skider jeg på . . hvilket måske også er lidt klamt . . NÅmenaltså! ;D

    SvarSlet