lørdag den 24. januar 2009

Maj om fordomme

Hvis nu man har kort hår, ikke rigtig bruger make-up, er drenget i tøjet, tyller en håndbajer som kun en havnearbejder kan, og så selvfølgelig dyrker sport i form af fodbold eller håndbold - er man så pr. automatik lesbisk? Hvad nu hvis man ikke ser sådan ud? Kan man så ikke være lesbisk?

Der findes ufatteligt mange fordomme om lesbiske, og homoseksuelle generelt, og jeg indrømmer gerne, at jeg også har haft mine - udelukkende på baggrund af bekrivelsen af sterotypen ovenfor. Er helt flov over at indrømme det. Bevares! De findes da, stereotyperne, men der findes også rigtig mange, der ikke passer på beskrivelsen. Dem fyrene falder i svimer over, fordi de er så gudesmukke, og - efter mislykkede forsøg - må indse, de bare ikke kan omvende. Og så kan det jo egentlig også være fuldstændig ligemeget, om en pige er til andre piger, eller en mand er til andre mænd. Det gør dem jo ikke til dårligere mennesker - eller hvad?

.. mange homoseksuelle kæmper stadig - i 2009 - med fordommen om, at de jo ikke kan være/burde være forældre - det er jo synd for barnet at skulle vokse op med 2 fædre eller 2 mødre. Men hvorfor? Hvad er det der gør, at så mange tænker, at fordi man ikke hører ind under "normalen", så får barnet højst sandsynligt enorme psykiske problemer senere hen i livet. Men er det vigtigste ikke, at barnet har en god og tryg opvækst? Så er det jo lige meget, om det hedder "far, mor og børn" eller "mor, mor og børn".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar