lørdag den 4. juli 2009

Tørklæde eller kalot?

Dorthe om racisme

Racisme = uvidenhed. Håber jeg.

Racisme = dumhed. Ved jeg.

Jeg forstår ikke, at så DF trækker så mange stemmer. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at så mange danskere har så lidt tilovers for andre nationaliteter.

Jeg tror dog, at de fleste stemmer kommer fra mennesker, som lever i byer, som ikke har udlændinge i byen. For hvem en mørkere hudfarve og tørklæder ikke er et hverdagssyn. Dem, der ikke har en lokal kioskmand eller grønthandler, af etnisk oprindelse, der altid møder en med en glad og varm hilsen. Og altid er klar med en lille snak, mens man betaler.

Men de kun møder fremmedheden gennem nyhedsudsendelser, der konstant sender skræmmebilleder af udenlandske bander og utilpassede 2. og 3. generationsindvandrer.

Og alligevel forstår jeg det ikke.

Jeg kunne godt tænke mig at se Danmark som en sammensmeltet metropol, hvor alle er velkomne. Uanset religion, navn og hudfarve.

Når dette er skrevet, mener jeg dog også, at hvis man vælger at bo i et fremmed land, skal man som minimum lære at tale landets sprog. Og forstå dens kultur. Ikke dermed sagt, at man skal tage kulturen til sig, som sin egen. Men man skal forstå de mennesker i det land, man lever i.

Samtidig tager jeg dyb afstand fra de forældre, der vælger at omskære deres børn. Dreng eller pige. Pga. tradition eller religion. Men om nogen vil bære tørklæde eller kalot er mig helt ligegyldigt.

1 kommentar:

  1. Jeg tror at de fleste stemmer kommer fra folk der bor i større byer med ghettoer, som f.eks Gjellerup. Som hver dag er vidne til hvordan mange opfører sig, og slipper afsted med det. Man skal dog ikke dømme alle over én kam, har selv nogle rigtig søde kollegaer med anden etnisk baggrund. Og de kan godt opføre sig pænt, have et job, de går ikke med kviv eller brænder biler af. Men desværre er ballade-magrene i lidt for stort overtal i mange byer!

    SvarSlet